Wat is gezonde voeding?

Gezonde voeding is de eerste stap om weer in balans te komen. Als je 3 maanden pure, onbewerkte voeding eet, komt je zelf-genezend vermogen weer naar voren. Hoe bijzonder is dat? Als je zelf-genezend vermogen naar voren komt, werken alle processen in het lichaam weer veel beter. Verschillende medicijnen had ik toen niet meer nodig, zoals een maagbeschermer, bloeddrukverlagers, en hooikoorts-medicatie. Zo bijzonder is dat. Je zit echt niet levenslang aan alle medicatie vast als je zelf-genezend vermogen weer naar voren komt en je lichaam de juiste voedingsmiddelen krijgt.
Ik vind het zo mooi waar het lichaam toe in staat is en dat het zelf-genezend vermogen er alles aan doet om ons naar een betere gezondheid te brengen.
Gezonde voeding is een essentieel onderdeel om je fit en gelukkig te voelen in je leven. En dat gun ik jou ook! Door je lichaam de juiste voedingsmiddelen te geven, kun je weer in balans komen en kunnen klachten verdwijnen. Als je een aantal dagen een eetdagboek bijhoudt kan ik goed zien wat je binnenkrijgt en je van daaruit adviezen geven, zodat je weer een gezonder lichaam en makkelijker leven krijgt. Wil jij graag (preventief) werken aan een goede gezondheid, een positievere mindset, een gezonder lichaam en of een gezonder gewicht krijgen? Dan wil ik je daar graag bij helpen!
Bij puur onbewerkt eten denken veel mensen: “Maar hoe doe je dat dan?” Heel simpel! Zorg dat alles wat je koopt niet bewerkt is. En denk ook aan veel meer groente dan je ooit deed! Heerlijk veel groente, fruit, noten, zaden, pitten, af en toe wat vlees, heerlijke vis. En vergeet ook de gezonde omega 3 vetten niet, die je lichaam zo hard nodig heeft. Je lichaam heeft de juiste brandstof nodig, anders kan het vroeg of laat gewoon niet goed meer functioneren. En als je vegetarisch of veganistisch eet moet je ook goed zorgen dat je alle bouwstoffen binnenkrijgt. Daarnaast is het heel belangrijk dat jij je voedingsstoffen goed kunt opnemen. Je bent namelijk niet wat je eet, maar je bent wat je kunt opnemen. Dus als je darmen niet goed functioneren is het belangrijk om daar aan te werken.
Kun jij je voedingsstoffen goed opnemen en kunnen de afvalstoffen er weer goed uit? Heel vaak wringt het daar al. Je cellen worden minder doorlaatbaar als je omega 3 niet in balans is, maar ook door toxische stoffen in je lichaam verharden alle cellen zich. Vaak stapelen in de loop der jaren steeds meer toxische stoffen op uit cosmetica, wasmiddelen, tandpasta, schoonmaakmiddelen, kookgerei, verf, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, etcetera. Het stapelt allemaal op in je lichaam waardoor er steeds meer klachten kunnen ontstaan. Door alle bestrijdingsmiddelen in groente en fruit, door milieuvervuiling, aluminiumfolie en blikjes, maar ook door water, medicatie en wat in de lucht zit. Niemand ontkomt eraan. Alleen al omdat we in een vervuilde wereld leven, krijgen we steeds meer rommel in ons lichaam. En als je lichaam heel gezond is, dan kan je lichaam dat allemaal makkelijker wegwerken, dan functioneert je lichaam nog goed. Maar als er klachten komen, dan wordt het anders en laat het lichaam zien dat het ergens wringt. Zowel bij een onbalans van omega 3-6, als bij een teveel aan toxische stoffen in het lichaam kunnen de cellen de voeding niet goed meer opnemen en de afvalstoffen kunnen er niet goed meer uit.

Tijd om te herstellen

Als je eenmaal een omslagpunt hebt gemaakt naar een gezondere levensstijl, geef je lichaam dan ook de tijd om te herstellen. Daar is gewoon geen quick fix oplossing voor. Je moet je lichaam echt de tijd gunnen voor herstel. En als het niet gelijk lukt, zoek ik samen met je verder waarom het niet lukt. Het kan echt!

Voedingsadviezen

Bij het telefonisch consult voor voedingsadviezen is het fijn dat je een aantal dagen bijhoudt wat je eet en me dat toestuurt. Aan de hand van dat eetdagboek ga ik je adviezen geven. En als je 3 maanden puur en onbewerkt eten eet, komt je zelfgenezend vermogen naar voren, hoe mooi is dat?

 

Ga naar contactformulier