Wat is gezondheid?

Eigenlijk is bijna niemand gezond volgens de gezondheidsdefinitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit 1948. Deze definitie luidt namelijk: “Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden en niet van louter het ontbreken van ziekte.
Heel duidelijk weergegeven is dat en in meer of mindere mate zitten we daar dus bijna allemaal wel in. Een persoon kan fysiek nog zo gezond zijn, maar zich enorm eenzaam, rot, naar of depressief voelen omdat die persoon geen baan heeft of de relatie is net uitgegaan of wat dan ook. We komen allemaal situaties in ons leven tegen die echt niet zo makkelijk zijn, maar dan gaat het erom hoe wij ermee omgaan. Worden we er beter of bitter van?
Elke dag komen we weer voor keuzes te staan, gaan we die ander vergeven, die ons naar en onterecht behandeld heeft en of vergeven we onszelf als we niet goed naar de ander zijn geweest? Bij elke situatie die op ons pad komt bepalen we zelf hoe we er uit komen. Het ligt namelijk niet aan de situatie die op ons af komt, maar de manier zoals we ermee omgaan of we er sterker uitkomen of niet.
Gezondheid is dus veel meer dan je fysiek goed voelen en als je in je leven leert om ondanks alles toch een stuk liefde, blijdschap en vrede in je hart te ervaren, ervoor kiest de ander én jezelf te vergeven en daarnaast ook nog goed durft te kijken naar jezelf en voor je lichaam zorgt, zul je zien dat je steeds meer in balans gaat komen naar geest, ziel en lichaam. Mooi is dat.
Bij de pakketten die ik samengesteld heb behandel ik de pijlers voeding-beweging-ademhaling-slapen-immuunsysteem en stress, waardoor alles duidelijk in kaart gebracht kan worden, en als jij bereid bent om overal aan te werken zul je veel verschil gaan merken op alle vlakken in je leven en na verloop van tijd veel meer gezondheid gaan ervaren in je leven.