GLUTENVRIJ ETEN

Coeliakie is een gluten intolerantie, waarbij de gluten je darmen stuk maken. Dan is het van (levens)-belang om glutenvrij te gaan eten. Maar ook als je geen coeliakie hebt kunnen je darmen veel last van gluten krijgen, onder andere tarwe producten.
Eind 2010 wist ik dat ik coeliakie heb en begon ik glutenvrij te eten. Een giga zoektocht volgde, want een grote dieetverandering is niet makkelijk. Inmiddels kost dat geen moeite meer en eet ik heerlijk! Ik eet gezond én lekker en ben creatief geworden om lekkere gerechten te maken. Maar dat heeft echt wel een poos geduurd, juist ook omdat ik al zoveel intoleranties had voor fruit en groente, waardoor het een enorme uitdaging was om gezond te eten.

Intoleranties

Wat kunnen voedselintoleranties voor ongelooflijk veel klachten zorgen, wat tevens ook een enorme stress factor voor je lichaam is. Juist als je darmen zo heftig reageren, moet je heel goed opletten dat je wel voldoende vitamines en mineralen uit je voeding kunt opnemen, je bouwstoffen voor je lichaam. Ook hierin kan ik je heel goed helpen door alle studies die ik inmiddels achter de rug heb, maar nog meer door de jarenlange zoektocht voor mezelf en mijn zoon. De online gelukshormonentest maakt heel inzichtelijk wanneer er darmklachten zijn, zodat we ook daarmee aan de slag gaan.

Jodiumtekort

Toen ik in 2019 eindelijk wist dat ik een enorm jodium tekort had verdwenen binnen een mum van tijd al mijn buikklachten en hetgeen wat nog een beetje aanwezig was is inmiddels ook helemaal verdwenen.”
Nu geef ik geen advies om dan maar jodium te gaan gebruiken bij buikklachten, doe dat niet! Jodium is betrokken bij de schildklier, wees daar dus heel voorzichtig mee, maar we hebben het wel degelijk nodig. Steeds vaker laten mensen brood staan, waar jodium(zout) inzit, maar zorg dan wel dat je wat extra zeewier gebruikt zodat er geen tekorten ontstaan.

 

Worstel jij met veel intoleranties? Uit ervaring weet ik dat dat een eindeloze zoektocht kan zijn, wat ik je graag bespaar en bij kan helpen.

 

 

Ga naar contactformulier