JIJ BENT GOED GENOEG!

De beste immuunbooster die je je lichaam kunt geven is zelfliefde, hoe mooi is dat? Zeker in deze tijd wil iedereen graag een goed werkend immuunsysteem hebben en daar kun je dus heel goed aan werken. Door meer van jezelf te houden word je dus ook letterlijk steeds meer gezond! Ook hierin zien we dus dat het zo belangrijk is om een goede balans te krijgen op alle vlakken. Naast gezonde voeding, beweging en een stressvrij leven is het zo ontzettend belangrijk om van jezelf te houden. Dat is in balans komen naar geest, ziel en lichaam. Mooi vind ik dat.

En zelfliefde, veel van jezelf houden, is tevens nogal een “ding” voor de meeste mensen. De basis hebben we van onze ouders mee gekregen. Als we in een veilige, liefdevolle omgeving, zonder ruzie, stress, pijn, ziekte, prestatiegerichtheid, emotionele verwaarlozing en of trauma’s zijn geboren en opgegroeid in een omgeving waar ouders van elkaar houden/hielden en van jou hielden en dat lieten zien en merken, je goed konden bevestigen in wie je bent, je weet wel, gewoon een perfecte omgeving zoals het leven bedoeld is, dan heb je een goede basis om veel van jezelf te houden.

Jammer genoeg is de realiteit vaak wat anders, ook al is daar lang niet altijd wat aan te doen, het leven loopt gewoon zo, het is niet altijd perfect in een gezin, ook al doen ouders nog zo hun best. In de praktijk is het duidelijk dat iedereen in meer of mindere mate een basis van liefde voor zichzelf mist. Vaak is het nog makkelijker om van een ander te houden en voor te zorgen, dan ten diepste van jezelf te houden. Vaak vinden we het lastig om onze grenzen aan te geven. Ik was zelf altijd geneigd om harder te gaan rennen als iemand om me heen zijn/haar grenzen aangaf, en dat ging altijd weer ten koste van mijn eigen gezondheid.

Ik kom uit een goed gezin, ik ben mijn ouders ontzettend dankbaar voor alles wat ik ontvangen heb, toch moest ik daar ook heel diep doorheen gegaan, juist ook omdat het leven niet altijd makkelijk was. Ik ging me steeds sterker en beter voelen om dingen onder ogen te zien en mee te dealen. Maar ik had juist de natuurlijke kant qua voeding en supplementen en minder stress nog nodig, en ook minder afvalstoffen die ik veel te veel in mijn lichaam had, daar moest ik op een professionele manier bij geholpen worden, waardoor ik nu zo in balans kom, dat ik me steeds beter ga voelen, steeds meer energie krijg (YEAH!!!), steeds beter ga slapen en steeds minder stress ervaar op alle vlakken.
En hierin wil ik je uitdagen: durf jij de beste versie van jezelf te worden? Ook hierin geeft het stress-relax pakket een hele mooie basis om mee te beginnen, als jij je wat minder depressief voelt, wat blijer en gelukkiger in je vel zit, is het ook makkelijker om naar dingen te kijken die je misschien nog niet verwerkt hebt. Maar áls jij naar je pijn en verdriet durft te kijken, gaat je dat zoveel heling brengen op alle vlakken. Doe het maar want JIJ BENT GOED GENOEG, en dan komt de mooiste versie van jezelf naar voren!